Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Kazivost zubů

Dobrý den,můj malý syn(3,5 roku) má velice zkažené zuby,i když mu je čistím pravidelně(Elmex junior), stejně se zuby kazí jeden po druhém.Má velice slabou sklovinu,která se mu postupně drolí a zůstanou mu jen hnědé pahýlky.Spodní zoubky má krásně bílé a zatím zdravé.Také má velice citlivé dásna,někdy úplně zarudlé jako při zánětu,když čistíme malinko mu krvácí.Malého to bolí,nemůže se pořádně najíst,stačí když se jen malinko bouchne a už je křik.Začne skřípat zubama a hrozně pláče.Vím,že ho to moc bolí,ale nevím jak mu mám pomoct,pediatr i zubař mi řekli,že má vysokou kazivost zubů,že se s tím nedá nic dělat,ale než mu narostou druhé bude to ještě 3 roky.Zachvilku se ani nenají,moc mě to trápí,prosím o radu jestli existuje něco aby se mu nekazily i ty ostatní.Někdy cítím z jeho úst jakoby hnilobu,jsem moc nešťastná chci mu pomoct.Na kontroly chodíme pravidelně..Děkuji moc za odpověď.

Odpovědi na otázku

Zdravím, chudák malej. Nám pomohlo toto http://www.prevencezubnihokazu.cz kde je od A do Z vše o prevenci u malých i velkých. Já sama pocítila zlepšení, když jsem to zkusila
Kazivost zubů se dá ovlivnit více faktory - u dětí hrají roli určitě sladké nápoje - hlavně večer. Hodně slazené jsou i medikamenty pro děti - sirupy. Prevencí zubního kazu je také fluoridizace (zubní pasta s fluorem) a v neposlední řadě zubní hygiena.