Poradna - Zdravý život

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Kazivost zubů

Dobrý den,moje dcera (34měsíců) si před časem při pádu naštípla sklovinu zubu u dásně. I když zuby pravidelně čistíme, zoubek se čím dál víc drolí. Teď z něj zbyl už jen kouseka má barvu do hněda. Dcera si na bolest nestěžuje, prý to nebolí. U zubařky nechce otevřít ústa, výhrůžkami a násilím nic nezmůžu. Zubařka říká, pokud se nevytvoří váček nad zubem, tak to nechat být . Mám čekat jestli se odrolí úplně? A nebude to mít vliv na růst zubu druhého? Co dělat když u zubaře absolutně nespolupracuje a není možné se do úst ani podívat.

Odpovědi na otázku

Pokud zub není poškozen do hloubky a nebolí, pak by asi zubařka i v případě spolupracujícího dítěte zub nanejvýš zabrousila. Takže by mělo stačit, když budete stav sledovat vy. S druhým zubem by neměl být problém. Výhrůžky a nasilí bych raději nezkoušela, abyste ve své dceři nevypěstovala strach ze zubařů i do budoucna.